Letní zážitkově-dobrovolnický kurz pod hlavičkou Hnutí Brontosaurus.

Na akci Bezevšeho můžeš očekávat nejen smysluplnou dobrovolnickou pomoc krkonošským loukám, ale také rozmanitý zážitkový program ve dne i v noci, pro duši i pro tělo, pro všechny i pro sebe. Dozvíš se mnohé o místním kraji a budeš mít i možnost ho na vlastní kůži pořádně prozkoumat. Program celé akce je postaven tak, abychom svou přítomností prospěli místu, kde budeme pobývat, ale zároveň si toho sami ještě mnohem víc odvezli sebou.

Termín

2.–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠11. srpna 2024

Místo

Převážnou část kurzu strávíme ve Sklenářovickém údolí v Krkonoších. Pod hvězdami, pod plachtou či jinde na karimatce a ve spacáku.

Dobrovolnická práce

Budeme především kosit a hrabat krkonošské louky s cílem obnovit jejich přirozenou druhovou diverzitu. Možná přiložíme ruku k dílu i u místních eko-hospodářů. Práci se budeme věnovat přibližně 5 hodin denně, nikoliv však všechny dny tábora.

Strava

Vařit si budeme sami, a to chutně, úžasně, a převážně bezmase. V kotlíku nad ohněm nebo v hrnci na vařiči, ale vždy pod zkušeným a usměvavým vedením.

Cena kurzu

Základní cena kurzu je 1900 Kč, pro členy HB je sleva 200 Kč a když se přihlásíš do 31. 3. tak tě tábor bude stát o 200 Kč méně. Slevy se dají kombinovat. Jak se přihlásit? Více zde.

Cena v sobě zahrnuje vše potřebné a důležité od stravování, pojištění, materiálního vybavení až po ubytování po celou dobu konání akce. Nezahrnuje dopravu na kurz a zpět, kterou si účastníci hradí sami. Organizátoři jsou dobrovolníci a Bezevšeho pro vás připravují bez nároku na honorář, protože je to prostě ohromně baví. 🙂

Chceš jet, ale z finančních důvodů je to pro tebe obtížné? Pak můžeš využít náš stipendijní fond. Napiš nám, proč právě ty potřebuješ, abychom ti dali slevu. (Nebudeme nikde zveřejňovat, kdo požádal.) Líbí se ti myšlenka stipendijního fondu, ale máš dost štěstí že ho nepotřebuješ? Pak do něj mužeš přispět! Částku, kterou za kurs zaplatíš, můžeš libovolně zvýšit, rozdíl mezi cenou kursu a tím, co zaplatíš, odešleme do stipendijního fondu. Velmi si vážíme každého, kdo do stipendijního fondu takto přispěje, ať je jeho příspěvek jakkoli vysoký.

Co budu potřebovat?

Z těch materiálních věcí, které nejsou pro každého úplně běžné, ti radíme, aby sis vzal karimatku, spacák, pořádné boty a batoh, kam se všechno vejde a který na zádech bez větších problémů uneseš. Podrobnější seznam věcí ti pošleme včas před akcí v infosheetu.

S kým tam budu?

Na Bezevšeho se setkáš s asi šestnácti lidmi ve věku 15 až 26 let a s podnikavými organizátory. Na akci jsou velmi vítáni lidé, kteří nemají s Hnutím Brontosaurus žádné zkušenosti.